موقع سرگيجه چي بخوريم
سرگيجه :
بيشتر سرگيجه هايي كه اتفاق مي افتد، از نوع سرگيجه كاذب هستند. اين نوع سرگيجه با نشانه هايي مانند سياهي چشم ها، تاري ديد، دوبيني و حالت سبكي در سر اتفاق مي افتد. در برخي از موارد هم افراد براي مدت كوتاهي هوشياري خود را از دست مي دهند.
چرا دچار سرگيجه مي شويم؟
سرگيجه در افراد به دلايل مختلفي رخ مي دهد. برخي از افراد كه قد بلندي دارند و لاغر هستند، در زماني كه از خواب بيدار مي شوند، به دليل تغيير ناگهاني موقعيت و وضعيت، دچار سرگيجه مي شوند. اين افراد با سرعت از خواب بيدار مي شوند و مي ايستند. به همين دليل براي چند لحظه دچار حالاتي مثل غش، سنكوپ و يا سبكي سر مي شوند. بعد از گذشت مدتي اين حالت از بين مي رود و اين افراد مي توانند به زندگي عادي خود ادامه دهند.
در اين مورد سرگيجه، به دليل افت فشار خون رخ مي دهد. كاهش فشار خون در نتيجه تغيير ناگهاني وضعيت دراين افراد اتفاق مي افتد. براي جلوگيري از پيش آمدن اين حالت، افراد بايد در زمان بلند شدن از بستر خواب عجله نكنند و به آرامي از جاي خود برخيزند.
در افرادي كه فشار خون بالايي دارند، هم سرگيجه به وجود مي آيد. در اين افراد حالاتي مانند گر گرفتگي و بر افروختگي هم ديده مي شود.
از عوامل مختلفي كه باعث بروز سرگيجه در افراد مي شوند، مي توان به بيماري هاي قلبي و عروقي اشاره كرد. ضربان نامنظم قلب و همچنين بيماري هاي ساختماني و دريچه قلب هم زمينه مناسبي را براي ايجاد حالت سرگيجه فراهم مي كنند.
گاهي اوقات سرگيجه با علائمي مانند گرسنگي ، عرق كردن، لرزش دست ها و تحريك پذيري خلقي ايجاد مي شود. اين حالات به دليل افت قند خون به وجود مي آيند و در افراد ديابتي بيشتر ديده مي شوند. سرگيجه در افرادي كه به بيماري هاي جسمي و رواني مبتلا هستند هم ديده مي شود.
سرگيجه با چه علائمي ظاهر مي شود ؟به طور كلي نشانه هاي سرگيجه در افراد مختلف به شكل هاي چرخش اشيا و محيط به دور سر، احساس سبكي در سر، عدم تعادل ، ايجاد حالت غش و ناپايداري بدن، سنگيني سر و ... ايجاد مي شود.
سرگيجه را چطور درمان كنيم ؟
پزشكان و متخصصين با مشاهده حالات بيمار، معاينه او و انجام آزمايش هاي مختلف تلاش مي كنند تا در گام اول علت سرگيجه را تشخيص دهند و سپس بهترين راه درمان را انتخاب نمايند. آنها براي انتخاب روش درمان دقت كافي را انجام مي دهند تا راهي را انتخاب كنند كه در كمترين زمان بتواند به نتيجه مطلوب برسد.
از روش هاي متنوع درمان سرگيجه مي توان به تجويز انواع دارو، استفاده از روش هاي مختلف فيزيوتراپي، انجام حركات ورزشي، رژيم غذايي، درمان گياهي، استفاده از روان درماني، جراحي و ... اشاره كرد.
بيماري هاي مربوط به گوش داخلي، بيماري منيير، اختلالات اضطرابي ، ميگرن وستيبولار و .... باعث ايجاد سرگيجه در افراد مي شوند.
گاهي اوقات سرگيجه با علل واقعي و در برخي موارد به صورت كاذب بروز مي كنند.
موقع سرگيجه چي بخوريم درمان گياهي سرگيجه :براي درمان سرگيجه در بسياري از موارد از درمان هاي گياهي استفاده مي كنند.
استفاده از گياه جينگكو باعث بهبود جريان خون مغزي مي شود و ازاين طريق موجب كاهش علائم سرگيجه هايي مي شود كه با علل مختلف مغزي بروز مي كنند.
در ميان گياهان موجود در طبيعت، زنجبيل به عنوان يك گياه منحصربه فرد شناخته مي شود. از اين گياه در درمان سرگيجه هايي كه با تهوع و استفراغ همراه هستند، استفاده مي كنند. در اين حالت ميزان سرگيجه در بيماران كاهش مي يابد. زنجبيل تاثير مهمي در كاهش علائم سرگيجه در بيماري منيير مي گذارد.
براي كاهش نشانه هاي سرگيجه در برخي موارد از تركيب عسل و اسطوخودوس استفاده مي كنند. اين تركيب باعث مي شود تا سرگيجه در افراد كاهش يابد.
به افرادي كه دچار سرگيجه مي شوند، توصيه مي شود تا براي رفع اين حالت از رژيم غذايي كم نمك، كم چرب استفاده كنند. همچنين بهتر است اين افراد در طول روز مايعات زيادي مصرف نمايند.
در برخي موارد به بيماران توصيه مي شود تا در طول روز از تركيب عسل و سياه دانه استفاده نمايند. براي تهيه اين تركيب ، عسل و پودر سياه دانه را در آب گرم با هم مخلوط مي كنند و در طول روز ميل مي نمايند.
برخي از افراد به دليل اضطراب و استرس دچار سرگيجه مي شوند. براي اين افراد مي توان از دم كرده بابونه، سنبل الطيب و اسطوخودوس استفاده كرد. وقتي كه دم كرده موردنظر را مصرف مي كنند باعث مي شود تا آرامش پيدا كنند. از اين طريق ميزان استرس آنها كاهش مي يابد و كمتر دچار سرگيجه مي شوند.
تاثير طب سوزني بر درمان سرگيجه :يكي از روش هاي موثر در درمان انواع سرگيجه، طب سوزني است. در مورد سرگيجه هايي كه با علت هاي مغزي و عصبي ايجاد مي شوند، مي توان از طب سوزني استفاده كرد. همچنين در مواردي كه افراد در زمان سرگيجه دچار عدم تعادل مي شوند، استفاده از طب سوزني موثر است.
طب سوزني باعث بهبود جريان خون مغزي مي شود. همچنين باعث مي شود تا التهاب گوش كاهش يابد. گاهي اوقات هم از طريق آزاد كردن برخي مواد شيميايي در پايانه هاي عصبي باعث كاهش سرگيجه در بيماران مي شوند.
تاثير ماساژ بر درمان سرگيجه :در برخي موارد براي بهبود سرگيجه از روش ماساژ استفاده مي كنند. در اين حالت روغن بابونه يا نعنا را به محل شقيقه ها مي مالند و ماساژ مي دهند. برخي معتقدند اگر منطقه اتصال گردن و جمجمه را در قسمت پس سر فشار دهند، تاثير مثبتي در كاهش سرگيجه دارد.
مي توان روغن اسطوخودوس را بر روي سر ماساژ داد.
در صورتي كه پزشك تجويز نمود، مي توان از حجامت هم در اين مورد استفاده كرد.
درمان خانگي سرگيجه :براي برطرف كردن حالت سرگيجه در منزل مي توان از روش هاي مختلفي استفاده كرد. برخي از افراد با استفاده از آبليمو، فلفل سياه، نمك و آب يك تركيب سالم را تهيه مي كنند كه باعث مي شود تا انرژي لازم را به دست آورند.
استفاده از تركيب مساوي نمك، سركه، خردل و فلفل كه داخل آب ريخته مي شود، باعث ايجاد تركيبي مي گردد كه گردش خون را بهبود مي بخشد. اين امر موجب مي شود تا سطح انرژي در بدن افراد افزايش يابد و بدن به حالت عادي بازگردد.
مصرف چاي بابونه و چاي نعنا هم تاثير مثبتي بر كاهش سرگيجه دارد. براي درمان سرگيجه مي توان ازتركيب عسل و زنجبيل، سركه سيب و عسل، ماست و پرتقال، ليمو و ساير مركبات نيز استفاده كرد.
نكته : بهتر است در زمان بروز سرگيجه به پزشك مراجعه نماييد تا در اولين قدم علت آن مشخص شود. اين امر باعث مي شود تا بهترين راه براي درمان انتخاب شود.
در مورد زنان باردار بهتر است در زمان بروز سرگيجه با پزشك خود مشورت نمايند.
منبع : https://idealsho.com
برچسب: ،